Kniha stínů - magický příběh

Datum publikace: 21.02.2021
Autor: Alice Cross
Bez Knihy stínů se nestanete pravým mágem. Napište svůj příběh plný magie pro sebe, ale i další generace.

Kniha stínů je magický deník. Do tohoto deníku mágové zapisují svá kouzla, rituály a poznatky z oboru magie. Přesně popisují nejen postup kouzla, ale i datum a měsíční fázi, ve které jej provádějí. U každého kouzla by měl zůstat dostatek místa na poznámky, aby mág mohl své kouzlo později zhodnotit a případně vylepšit. Mág tedy pomocí knihy tvoří svůj magický příběh.

Klasická i moderní podoba knihy

Kniha stínů se předává po staletí z generace na generaci. Mívala klasickou psanou podobu. Mágové si na knize dávali obzvlášť záležet, jelikož byla důležitou součástí jejich života. Krásná kožená či látková vazba, správný výběr barev atd. Podoba knihy nebyla nijak dána. Záleželo na mágovi jak svou knihu vedl. Jedno měli ovšem všechny knihy společné. Každá z nich obsahovala ochranný symbol, který si mág sám zvolil. Mohl to být symbol draka, ale i cokoli jiného, k čemu měl mág blízko. 

Dnešní mágové knihu nemusí vést pouze v psané podobě, ale mohou být moderní a psát ji na počítači. Stačí si založit složku s názvem “Kniha stínů” a umisťovat do ní dokumenty. V takovém případě doporučujeme data zálohovat, abyste o knihu nepřišli.

magicka kniha

Zvolte si magické jméno

Do knihy byste měli vepsat své magické jméno. Nemusíte mít pouze jedno, mágové často používali jmen více a volili je podle situace. Jméno se vám může zjevit ve snu nebo vizi. Magické jméno slouží k rituální praxi a v magické komunitě. Jméno, kterým se prezentujete před bohy (často to bývají severská, ale i keltská jména) jsou pohanská. Vytvořte si kombinaci podle vašich potřeb.

abeceda mágů

Seznamte se s Abecedou Mágů

Abecedu Mágů sestavil v 16. století významný alchymista Paracelsus z Hohenheimu. Abeceda je založena na hebrejském písmu, zapisuje se zprava doleva a neexistují v ní malá a velká písmena. Paracelsus pomocí znaků abecedy vyrýval jména andělů na talismany, které sloužily pro ochranu či léčbu nemocných. Abecedou můžete například psát celou knihu nebo jen vybrané části. Je na vás jak moc ji do svých poznámek začleníte, ale doporučujeme se ji naučit.

ritual

Tip na jednoduchý rituál

Pokud jste svou knihu začali právě tvořit a rádi byste v ní měli první rituál, můžete si zapsat “Rituál přítomnosti”. V dnešní době, kdy jsou státy uzavřeny je pro mnohé z nás obtížné soustředit se právě na přítomnost, jelikož nás situace nutí orientovat se na budoucnost. Průběh rituálu si zaznamenejte do knihy a nezapomeňte ponechat dost místa na jeho zhodnocení. Postup rituálu je velmi jednoduchý:

 

  • Vytvořte si rituální oltář - oltář by měl obsahovat věci znázorňující čtyři živly (například, sklenice vody, peříčko, svíčka, a kámen). Barvu svíček zvolte podle svého naladění. Doporučujeme tyrkysovou (symbol změny a tvoření), ale vystačíte si s bílou svíčkou. Nakreslete si oltář do Knihy stínů, abyste věděli, zda jej pro příště chcete zachovat ve stejné podobě nebo jej pro další kouzlo upravit.
  • Pozvěte k rituálu své bohy či anděly - cítíte-li se emočně nastaveni mimo přítomnost, pomůže vám archanděl Michael. Zaměřujete-li se na cestování, pozvěte archanděla Rafaela.
  • Až bude vše připravené, proneseme: “Volám Vás Andělé (bohové) přítomného okamžiku, přijďte prosím mezi nás. Dejte nám poznat, abychom rozeznali, co je pro nás zásadního v okamžiku tady a teď. Ať neovlivní naše činy v minulosti, ani v budoucnosti naši přítomnost. Děkujeme Vám za pomoc při rozlišování toho, co je pro nás v naší současnosti důležité.
  • Po ukončení rituálu zůstaňte chvíli (třeba 10 minut) v naladění, aby k vám mohli přijít vize a pocity. Vše si poté zapište do Knihy stínů a druhý den vnímejte zda nastala nějaká změna nebo co zesílilo, že by vás odcizovalo od vaší přítomnosti.

Do knihy stínů můžete zapisovat vše co je pro vás magické a svaté. Jakmile začnete jednou knihu psát, na poslední stránku nakreslete nebo vlepte obrázek magického štítu, který bude fungovat jako zámek knihy. Ochranu knize poskytují i barevné desky a vámi zvolený symbol, který s vámi rezonuje. Věříme, že vám kniha bude dobrý společníkem na vaší magické cestě.

Související články