Cizinka (Outlander): Jak to začalo

Datum publikace: 28.07.2020
Autor: Alice Cross
Návrat v čase o 200 let zpět, 2 rozdílní muži, 2 rozdílné životy a kámen, který během sekundy změní život několika lidem. Ponořte se společně s námi do příběhu plného lásky, napětí i mystična.

Jakmile se seznámíte s hlavní hrdinkou Claire, vtáhne vás do děje, z kterého nebudete chtít už nikdy odejít.


Od knihy po tři Zlaté glóby a cenu za „nejpoutavější seriál“ v Critics’ Choice TV Awards.

Když v 2014 vtrhl na televizní obrazovky seriál s názvem Cizinka (Outlander), okamžitě si získal srdce milionů diváků. Jeho děj je založený na stejně úspěšné knižní sérii, která spojuje prvky různých žánrů, jako je historická fikce, romantika, sci-fi, fantasy, mystery i dobrodružná literatura. Autorkou oblíbeného osmidílného cyklu románů je americká spisovatelka Diana Gabaldon.

Věrnost nebo touha?

Píše se rok 1945 a Claire Randallová, bývalá armádní zdravotní sestra, se právě vrátila z války, aby se znovu setkala se svým manželem a vydala se na druhé líbánky. Při prohlídce jedné ze starověkých kamenných ruin, které jsou rozesety po celých britských ostrovech, se však dotkne jednoho z menhirů (Kamenné bloky svisle zasazené do země, vyskytující se po celém světě. Obvykle beze stop opracování.).Claire je katapultována zpět v čase silami, kterým nerozumí. Náhle je z ní Sassenach – cizinka – ve Skotsku zmítaném válkou a nájezdy klanů v pohraničí, to vše léta Páně,1743. Ocitá se uprostřed intrik zemanů a špehů. Někteří z nich možná usilují o její život a jiní o její srdce. Právě zde se totiž setká s Jamesem Fraserem, galantním skotským bojovníkem, který ji zahrne bezbřehou láskou. Claire se bude muset rozhodnout mezi věrností a touhou. Buď se vrátí do současnosti nebo zůstane v minulosti.

Dočkáme se 6. řady?

Tenhle epický příběh o dvou milencích z různých období dějin můžete sledovat na Netflixu v 5 sériích. Jelikož seriál sklízí obrovský úspěch po celém světě, odvysílala americká televizní stanice Starz již pátou řadu seriálu.

  • Pátá řada seriálu byla vytvořena na náměty pátého románu od Diany Gabaldon s názvem Hořící kříž a také šesté knihy v pořadí, která nese titul Ledový dech.
  • Seriál je zasazen do období americké revoluční války, v době, kdy se kolonie odtrhly od svých imperialistických vládců.
  • Tato řada bude podle všeho emotivní, herci se při promítání první epizody údajně rozplakali.
Cizinka


Staňte se nedílnou součástí tohoto příběhu!

My se ale vrátíme v ději zpět do 3. série.

Hlavní hrdinka Clair se vrátila zpátky do roku 1948. Je těhotná a vzhledem k tomu, co prožila, se těžko vyrovnává s následky. Její zážitky navíc komplikují vztah s prvním manželem Frankem. Jamie mezitím v 18. století doplácí na poslední zoufalý pokus stát po boku se svými krajany skotskými horaly proti anglické koruně v předem ztracené bitvě u Cullodenu. Sice nečekaně přežil, ale trpí tím, že přišel o všechno – hlavně o svou milovanou Claire. Léta běží a Claire i Jamie se snaží naučit žít jeden bez druhého. Přesto se nedokážou zbavit myšlenek na ztracenou lásku. Když se objeví určitá možnost, že by se mohla znovu dostat do minulosti za svým Jamiem, získá Claire novou naději. Ale do srdce se jí vkrádají i nové pochyby. Claire a Jamie rozdělily staletí i kontinenty. Najdou k sobě cestu? Na jejich pouti je jako vždy čekají dobrodružství, tajemství a nebezpečí. Pokud se znovu setkají, budou to pořád ti samí lidé, kteří se před dvaceti lety museli rozejít u mystických kouzelných kamenů?

DÁREK pro vás nebo vaše blízké.

Jste skuteční fandové tohoto seriálu a stejně jako spousty jiných hltáte každý díl znovu a znovu? Máte mezi svými blízkými někoho, kdo sleduje tento seriál a vy pro něj stále nemáte dárek k Vánocům? Zařaďte se mezi ty, kteří si pořídili karty z filmu, kde jsou zachycené oblíbené momenty z 3 série.

Cizinka