Kdo a co stojí za vznikem Alchymistky?

Datum publikace: 17.08.2020
Autor: Alice Cross
Slovo alchymista nebo alchymie vyvolává v mnoha představu muže, snažícího se na dvoře císaře Rudolfa II vyrobit zlato či kámen mudrců. 

Je to ale opravdu tak? 

Alchymie nejen jako věda, ale i duchovní cesta, v níž hledali odpovědi už naši předkové. Odpovědi na různé otázky, které se v našem životě objevují, ať už jde o změnu práce, nové bydlení, hledání nového partnera, zdraví nebo vztahy s našimi dětmi.

Přestože řada mnoha moderních technologických novinek člověku zjednodušuje život a pomáhá mu s rozhodováním, nejde se ubránit myšlence, kdo jsme a kam směřujeme. Vcítit se opět do duchovní a energetické podstaty našeho bytí a vnímat věci kolem nás jasněji. Všímat si předmětů, se kterými denně přicházíme do kontaktu, zamyslet se nad jejich významem, barvou a tím, jak ovlivňují náš každodenní život.

Proto může být návrat k papíru, poslechu svých pocitů, myšlenek a objevování tajů a magie cestou vpřed. Cestou, která otevře brány k osobnímu rozvoji, vyřeší nezodpovězené otázky, které nás sužují nebo skončí naši rozhodovací paralýzu plnou otázek či nejistot. 

Přinášíme do vašich životů alchymii moderní, ale zároveň tisíce let neměnnou. Mění se pouze prostředí a čas, ve kterém se právě nachází a my vám ukážeme, jak s ní i v tomto uspěchaném světě pracovat.

Jak jsme začínali s alchymií my? A kde jsme teď?

Jsme 2 ženy - Alice a Katka, které alchymie spojila a je naší cestou sebezdokonalování, rozšiřování vědomí a neustálého rozvoje. Aby se člověk mohl stát alchymistou, nepotřebuje žádné speciální schopnosti ani předchozí znalosti.

  1. Rok 2004 - Společné studium na škole Akademie Křídla Andělská, kde jsme 4 roky studovali Esoterické studia.

  2. Rok 2017 - Vznik Alchymistického klubu v Praze 5, kdy jsme se rozhodli naše znalosti sdílet s komunitou lidí, založených na pravidelných týdenních setkáních. Aktivity klubu jsou různorodé, od práce s tarotovými kartami, tvůrčích činností, práce s kyvadlem, až po neformální posezení v kruhu přátel.

  3. Rok 2019 - Vznik Malého Alchymistu, kde učíme děti ve věku od 3 do 12 let poznávat svět kolem nás, přirozenosti ve spojení s živou a neživou přírodou našeho světa. Klub je plný tvůrčích aktivit a rozvíjí dětskou fantazii.

  4. Rok 2019 - Vznik Alchymistické školy pro ty, kteří se chtějí posunout od samostudia k ucelenému konceptu vedeného zkušenými lektory. Formu a tvar školy jsme pro vás připravili tak, abychom střídali teorii s praxí a témata na sebe navazovala, bavila a byla pro vás zajímavá.

  5. Rok 2020 - Vznik Alchymistky jako prvního českého online moderního alchymistického projektu poskytujícího na jednom místě zajímavosti o alchymii, tarotové výklady, vzdělávací aktivity či články na blogu. Zároveň rozšiřujeme naši komunitu tím, že online zdroje jsou dostupné každému bez ohledu na to, kde se nachází. A my máme z toho velkou radost. Čím více lidí se k nám přidá, tím více inspirace a energie vzájemně sdílíme.

  6. Rok 2021 - Vznik Online klubu formou pravidelných 14-ti denních setkání, kdy jsme i v této nelehké situaci chtěli do vašich domovů přinést na chvíli společnost lidí, majících stejnou vášeň, sdílejících stejné hobby a přebírat různorodé alchymistické témata nebo společné tarotové výklady.

Jsme vděčné, že další roky a milníky už píšete s námi. Spolu vytváříme dějiny novodobé alchymie a přetváříme hobby ve vášeň a v praktické znalosti. Přidejte se k nám.

Jak toho spolu docílíme? Co se s námi naučíte? 

Ocitáte se často v situaci:

  1. kdy se neumíte rozhodnout,

  2. řešíte problémy ve vztahu,

  3. zdravotní problémy,

  4. peníze,

  5. pracovní dilemata,

  6. hledáte souvislosti, které na sebe navazují,

  7. či jiné životní situace?

V alchymii nacházíme postupně řešení s:

Katka

Katkou, která vás naučí pracovat s:

  1. kyvadlem - kyvadlo je prodlouženou rukou našeho podvědomí a navede vás na správnou cestu,

  2. intuitivním písmem,

  3. a ukáže vám kvantovou cestu, která vás navede na odpovědi vedoucí k řešení vašich dotazů

Alice

a Alice, která vám ukáže a pomůže pochopit:

  1. historii alchymie a její praktické využití v současnosti,

  2. přetvořit získané alchymistické poznatky do běžného života pomocí transformace,

  3. významy symbolů formou alchymistické symboliky,

  4. zajímavá alchymistická místa kolem nás,

  5. tarotové výklady a tarotovou numerologii.

Taroty
Kyvadlo

Hledáte jen odpočinek? Hobby nebo nové kamarády? Příjemně strávený večer založený na duchovní úrovni? 

Najdete zde i pohodová neformální setkání, kde spolu diskutujeme nad sklenkou dobrého vína, či čaje, vykládáme karty, nebo se vzděláváme na vždy nové a aktuální alchymistické téma. Představivosti se meze nekladou.

Klub
Klub - děti

A proč to celé děláme?

Pro Vás. Naším cílem je vám předat naše znalosti získané v alchymii a dále je společně rozvíjet. Každá teorie se mění na zkušenost. Naše online / offline setkání vám ukáží nové obzory a nové možnosti. Staňte se tvůrci svého života.

Budeme vděčné za vaše podněty, které byste chtěli v rámci alchymie probírat, co vás zajímá a co bychom mohli do našeho studia zahrnout.

Související články