Měsíční magie: Jak se naladit na Měsíc

Datum publikace: 31.01.2021
Autor: Alice Cross
Měsíc vládne ohromnou silou. Jeho moc dokáže ovlivnit naše těla, psychiku, ale i splnit nejtajnější přání. Naučte se tuto moc využívat ve svůj prospěch.

Měsíc, pán noci a tajemna, svou silou ovlivňuje přírodu i naše životy. Tak jako působí na příliv a odliv moře nebo růst rostlin, působí stejně i na naše těla a hlavně naši psychiku. Využitím jeho síly můžeme ve svém životě hodně změnit a dokáže nám pomoci najít i ztracenou rovnováhu v dnešní uspěchané době.

Měsíc ovlivňuje naše nevědomí

Určitě se vám někdy stalo, že jste se jen tak zadívali na Měsíc. Vzpomeňte si jak jste se cítili? Většina lidí pocítí výraznou úlevu. Jako by starosti někam odpluly na paprscích měsíčního svitu. Měsíc totiž, představuje vše intimní, tajemné a nevědomé. Na naše nevědomí má opravu velký vliv. Díky Měsíci můžete studovat i své instinktivní chování. Všímejte si jak se chováte v jednotlivých fázích měsíce. Chovat se dle své intuice může v dnešní době působit až nelogicky, ale věřte, bude vám to velmi prospěšné.

mesic a gondolier

Nechte k sobě Měsíc promlouvat

Měsíc vás může v noci probudit. Když se tak stane, vnímejte jak se v tu chvíli cítíte a poslouchejte svou intuici. Měsíc nás nutí nahlédnout hluboko do sebe a oprostit se od morálních vazeb našeho probouzejícího se já. Jaká fáze Měsíce na vás působí? Jaké emoce vyvolává a jak souvisí s fází Měsíce? Zkuste na tyto otázky najít odpověď.

Měsíční božstva

Tak jako Slunce i Měsíc má své představitele mezi bohy. Bohyně propojené s Měsícem jsou Seléne a Artemis. Patří k nim i bohyně Hekaté, která spojuje čtyři roční období do jednoho cyklu. S Měsícem je spojený i bůh Sin, kterého můžete znát jako božského soudce a věštce či jako pána plodných a neplodných dní.

 

mesicni kniha

Měsíční magie a rituály

Měsíc má velký vliv na kouzla. V každé měsíční fázi se provádí jiný typ kouzel. Například novoluní je ideální dobou pro meditaci a rozjímání. Můžete při něm provádět kouzla zaměřená na své zdraví, ale je to i čas černé magie. Při úplňku, který je pro kouzla nejlepší, provádíme kouzla, která nám pomohou dotáhnout vše do konce, aby bylo vše ucelené a mohly přijít nové začátky. 

Přinášíme vám pár tipů na jednoduché rituály, které hravě zvládnete a jejich efekt vás velice mile překvapí.

  1. Měsíční voda - je skvělá na očištění a doplnění energie. Při dorůstající měsíční fázi potřebujete energii doplnit a při ubývající se zbavit všeho negativního. Dejte na parapet sklenici vody (ideálně 2 litry) a nechte na ni přes noc působit Měsíc. V průběhu dne ji pak pijte a vnímejte celým svým tělem, jak na vás měsíční voda působí a energii, která ve vás proudí. 

  2. Rituál pro propojení se zemí a hvězdami - v dnešní době je toto obzvláště potřeba. Při novoluní choďte za svitu měsíce bosí (ideálně v trávě). Najdete tak rovnováhu a uzemníte se. Vnímejte své nohy a hvězdy nad hlavou. Vnímejte jak se propojujete a nacházíte přirozené spojení. Tento rituál vám poskytne sílu, duševní stabilitu  a odolnost vůči stresu.

  3. Nabití energií - vezměte do dlaně růženín či měsíční kámen a nechte jej, aby vás nabil energií a propojil se s vámi. Také můžete na sebe nechat působit Měsíc přes noc.

 

sochy na velikonocnim ostrove

Na závěr jsme si pro vás připravili pár zajímavostí:

  • lidé narození ve znamení Raka mají přirozený talent na na věštění Sélénomancie - předpovídání z Měsíce

  • další věštecká praktika spojená s Měsícem je Lekanomancie - měsíc zrcadlící se na hladině vody

  • S Měsícem jsou spojeni i vlkodlaci, kteří představují hranici mezi lidským světem a přírodními démony. V určitý čas se lidská duše může ve vlkodlaka proměnit. 

  • Měsíc má zastoupení i ve starodávných božstvech. Je propojen s Půlnočnicí (duchem času), kterou známe ze slovanské mytologie

mesic nad vodou

Alchymistický on-line klub: Magie Novoluní

Při novoluní je vše temné a tiché, přesto plné napětí. V této temnotě však začíná růst malý světelný bod. Z klidu se formují nové nápady, myšlenky a předtuchy, přichází nové vzrušení. Při novoluní můžete čarovat na začátky, pojďte si to zkusit s námi.

Tentokrát se sejdeme 11.2.2021!

Chci se dozvědět více

 

 

Související články